Bescanó, plaça teatral



Teatralment hiperactiu. Així es podria definir El Teatre, de Bescanó, que presenta un programa amb 25 espectacles per al primer semestre de l'any vinent, als quals se n'afegirà algun més, quan es concreti el cicle Espai Amateur, gràcies al qual, cada mes, un grup d'aficionats hi podrà actuar. D'aquest cicle, de moment només hi ha confirmat el grup vocal gironí Nàiade, que presentarà l'espectacle Una veu, el mes d'abril.
La programació d'El Teatre, però, conté diversos punts d'interès, cites ineludibles. Per a qui es va quedar sense entrada de la funció de Zirocco que ha ofert aquesta tardor Marcel Tomàs, hi ha una nova oportunitat de veure'l. Un dels grups més puixants i interessants del panorama de la música catalana actual, Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, hi presentarà el disc Bigoti Vermell, una proposta en què Roig aporta humor i un component teatral a la posada en escena.
El mes de febrer destaca Diagnòstic Hamlet, de la companyia Pelmànec, de Miquel Gallardo, que torna a fer tàndem creatiu amb Maria Castillo en la direcció, després de l'èxit de Don Juan, memòria amarga de mi. Torna la sorprenent tècnica dels titelles de mida natural, al servei d'una història amb arrels shakesperianes. També es podrà veure S'ha acabat el bròquil, dels Electrotoylets, recentment estrenat a Temporada Alta.
PlecsMon Brel, l'actuació d'Andrea Motis i Joan Chamorro amb l'esplèndid pianista Ignasi Terraza, a més de David Mengual i Esteve Pi, i l'espectacle de circ Call me Maria, són els plats forts d'un mes de març molt intens. Plecs és una combinació efectiva de circ, papiroflèxia i humor. Mon Brel és una petita joia en format de cabaret, dirigit per Jordi Prat i Coll, amb l'actor i cantant Jordi Vidal i el guitarrista Toni Xuclà, que fa una repassada per alguns dels temes menys coneguts del cantautor belga, versionats en català. Andrea Motis, és ben conegut, és una de les joves revelacions del jazz català, i arriba acompanyada d'uns músics excel·lents, mentre que l'espectacle de circ Call me Maria ha triomfat arreu i va tancar la darrera edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal, aquest estiu. El març també es podrà veure Pirouette en re menor, de la companyia Bacum, un espectacle visual en què predomina la dansa, gènere que Bescanó vol començar a explorar.
El mes d'abril arriba un dels millors espectacles que es veuran aquest semestre a Bescanó, Exitus, de Titzina Teatre. Diego Lorca i Pako Merino, responsables també de Folie à deux Entrañas, fan un espectacle que tracta el tema de la mort amb una delicadesa inusual –en la línia de Folie à deux, que tractava la bogeria–, gràcies a una dramatúrgia gairebé perfecta, un text carregat d'humor sense ser irreverent i fent ús dels seus grans recursos interpretatius. La peça va ser un èxit a la Villarroel de Barcelona la temporada passada, després d'un parell d'anys de viatjar arreu de Catalunya. El mateix mes, els músics Joan Masdeu i Jorge Cáliz presentaran els seus darrers discos, Casa murada i A mi manera, respectivament. Aquest últim, una barreja de flamenc-pop i cançó d'autor, ha estat gravat ben a la vora del teatre bescanoní, a l'estudi Juglans Music, d'Estanyol.
Font: Dani Chicano (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario