Un lloc com la Farinera



No crec que hi hagi ningú que no estigui d'acord que la Farinera Teixidor, la seu actual d'El Punt Avui, és un espai singular. No només perquè és una joia del noucentisme, sinó també per l'activitat que s'hi desenvolupa. Doncs bé, divendres (19 h) afegirà una peculiaritat més a la seva història, en convertir-se la planta baixa de la zona noble en un escenari en què s'hi representarà, en el marc del festival Fora de Temporada –l'Off de Temporada Alta, en el cicle Espais Singulars– la peça teatral Sé de un lugar, de la companyia Prisamata –en residència a La Caldera de Barcelona– escrita i dirigida per Ivan Morales, i interpretada per Anna Alarcón, una de les actrius joves més interessants del teatre català, que s'ha pogut veure en produccions de Pau Miró o Jordi Prat, i el polifacètic actor Xavi Sáez, amb una trajectòria artística força heterodoxa en què destaca la nominació a millor intèrpret dels premis Max per la seva tasca a l'espectacle J'arrive, de Marta Carrasco.
Sé de un lugar, “una tragicomèdia sobre l'amor després de l'amor”, segons la companyia, està protagonitzat per la Bérénice i el Simó, una parella que han trencat la seva relació i ho afronten de manera ben diferent. En Simó es reclou, no surt de casa i, per evitar haver de fer-ho, contracta un veí indi, en Shahrukh, que li fa les comandes. La Béré, en canvi, sembla que redescobreix la vida, viatja i experimenta amb amants d'ambdós sexes. La peça es basa en les visites que la noia, amoïnada per l'aïllament progressiu del Simó, fa a la seva exparella. Ell s'està mesos tancat i la qüestió no sembla que millori. Tot i la diferència en la manera d'encaixar la situació, tot i trobar-se en una situació vital en què estan a les antípodes l'un de l'altre, els protagonistes de l'obra intenten superar el fracàs de la seva història d'amor per mantenir una relació en què no es trenquin els vincles més íntims, deixar d'estimar. Aquesta és una pretensió que està per veure si aconseguiran culminar i el conflicte intern que vertebra el text de Morales. Segons explica la companyia, l'obra parla “sobre la necessitat de trobar una àncora en un món totalment líquid, i sobre la música com a vincle entre les persones”.
La particularitat de la peça que presenta Ivan Morales, actor de teatre, cinema i televisió, i guionista, que debuta en l'autoria i la direcció teatral amb Sé de un lugar, és que el públic està escampat per l'espai com si estigués a la sala d'estar del pis que la Béré i el Simó havien compartit, ocupant també l'escenari, convivint amb els protagonistes, trencant la distància que marca la convenció i mirant de buscar també una relació íntima entre ells. La pretensió de l'espectacle és “tornar als elements bàsics del teatre: l'actor, el text i el públic”. La proposta és de petit format, les entrades costen (només) 6 euros i la capacitat de l'espai, és clar, limitada.
Tercera vetllada
El Fora de Temporada viurà demà al seva tercera vetllada, la penúltima, als Jardins de La Mercè amb tres noves propostes. El concert teatralitzat Acústic Broadway (23.30 h), de la companyia homònima, apadrinada per La Cubana; la micropeça de teatre de text i improvisació Esperando algo, de Laboratorio SMR (0 h) i el cabaret Con Cierto Teatro (0. 30h), de la companyia gironina homònima, formada per Andrea Zayas (veu) i Javier Gras (guitarra i veu). L'entrada, lliure. La primera proposta de la nit tindrà una durada aproximada de 20 minuts, i les altres dues propostes, de 10 minuts.
Font: Dani Chicano (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario