FiraTàrrega aplegarà 97 companyies



FiraTàrrega manté les expectatives d'atreure el mateix volum de públic i programadors que els anys anteriors, tot i la davallada del pressupost d'un 10% (se situa als 1,3 milions d'euros), que ha fet reduir l'oferta en cinc espectacles. Però aquest detall és poca cosa comparat amb les grans xifres que manega la fira de teatre més important de Catalunya: més de 300 entitats (que representen més de 600 programadors) ja estan acreditats fins avui per assistir del 8 a l'11 de setembre a Tàrrega per veure-hi els 87 espectacles que es representaran als teatres, sales i carrers de la capital de l'Urgell.
Los Galindos inauguraran el certamen dijous vinent amb un muntatge de circ de gran format, i donaran el tret de sortida a quatre dies d'un non-stop d'espectacles de carrer i parateatrals. El nou director de la fira, Jordi Duran, ha destacat els sis espectacles que han rebut suport per a la creació per part de la fira, alguns amb participació transnacional, i que s'estrenaran a Tàrrega, com el d'Increpación Danza al teatre sensorial de La bola d'or o l'audiovisual de Nuyan Works. També hi haurà una Vitrina dedicada a la creació iberoamericana, que tant inclou espectacles de Xile i l'Argentina com contactes amb programadors d'aquests països. I els veritables protagonistes seran, com cada any, els carrers, les sales i els espais d'empresa per on passaran 97 companyies, la majoria catalanes (55) i internacionals (25) i espanyoles (17), amb menys presència. 
Jordi Duran ha incidit en la seva aposta per "les arts de carrer, els talents emergents, la creació transnacional i l'ambició internacional", i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha alabat aquesta "mirada lúcida" al panorama estranger i a la presència de programadors de fora en afirmar que "ens hem de creure que el nostre, el mercat de la nostra creativitat és el món". "Per això FiraTàrrega és decisiva i hi seguirem apostant", ha promès. 
Font: Laura Serra (www.ara.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario