'De-sideris (looking for happiness)' obre el curs del Ponent



Dotze joves actors, d'entre setze i divuit anys, no professionals (al menys de moment) i envoltats d'un equip tècnic i artístic professional són els encarregats d'obrir la nova temporada del Teatre Ponent a Granollers aquest i el proper cap de setmana. De-sideris (Looking for Hapiness) és un espectacle de creació sobre el desig durant l'etapa de l'adolescència.

Desprès d'una acurada selecció de tots els joves que es van presentar a les proves, dels vint finalistes, la direcció de Robert Romei i Marta G. Ortín va decidir escollir només a dotze. Gairebé un any d'assajos han servit per millorar l'entrenament actoral, treballar els materials del muntatge i cohesionar al grup. Han estat els propis intèrprets qui a mesura d'assajar han anant construint el text: Núria Adán, Duna Bosch, Mireia Bosch, Yerey Cremades, Adrià Girona, Marina Gual, Teresa Guixé, Noel Jiménez, Cèlia Legal, David Martín, Aïda Nacher i Raúl Ribas. Tots ells han estat assessorats en el procés de composició del text per Helena Tornero.

De-sideris (Looking for Hapiness) és un teatre amb joves i sobre joves. Un nou punt de vista amb els ulls dels mateixos protagonistes que pretén donar una altra visió d'aquesta etapa de la vida i apropar el teatre als més joves. Agafant com a punt de partida el text de Franz Wedekind El despertar de la primavera, que va ser revolucionari per ser el primer en portar el tema de la sexualitat dels joves a l'escenari.

De-sideris (Looking for Hapiness) no només és teatre, és un espectacle escènic complert ja que combina música, dansa, efectes audiovisuals i, òbviament, la paraula.


El cos com a protagonista

Wedekind denunciava la hipocresia d'un món que defugia mirar directament els cossos, els desitjos, els plaers. Un món ple de tabús i prohibicions. Avui, pel contrari, vivim en un món on el cos ha esdevingut com a protagonista i no defugim els plaers, més aviat vivim en una permanent recerca d'un plaer immediat mitjançant el consum de tots tipus de productes, encoratjats per la publicitat, la mateixa que repeteix una i altra vegada que són molt més lliures, però, ho som, realment?

Sense desig estaríem morts. El desig mou la nostra vida, les nostres ambicions i els nostres somnis. De-sideris (Looking for Hapiness) és un joc sobre l'única cosa que possiblement és comú a tots, més enllà de la cultura, la nacionalitat o la història personal de cadascun. La força més humana, i per tant, la més teatral.


Un projecte singular

Aquest és un projecte novedós al nostre país, encara que a d'altres països europeus té antecedents com per exemple la coreògrafa Pina Bausch va crear un espectacle de dansa amb avis.

El Teatre de Ponent continua així a seva trajectòria com un clar exponent de l'anomenat 'teatre social', fem servir el teatre com una eina social i crear una nova manera d'entendre la necessitat de noves tècniques, noves maneres de produir, nova manera d'organitzar els assajos i amb una clara aposta per la creació contemporània, jove i catalana.


Font: Butaques i Somnis

Més informació: www.teatredeponent.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario