PRIMARIS



TEXT i DIRECCIÓ: CARLES MALLOL
INTÈRPRETS: MARC GARCÍA COTÉ, MARTA MONTIEL, ELISABET VALLÈS, ALBERT PUIGDUETA, MARTA CORRAL i ELIES BARBERÀ
PRODUCCIÓ: COMPANYIA LA SOGA
TEATRE TANTARANTANA


La millor manera d'arreglar el món és començar des de les seves bases. L'educació és el pilar bàsic d'aquest canvi. Però què passa quan el pilar s'enfonsa o no funciona com hauria de fer-ho? Doncs que la societat mateixa es comença a ressentir. Carles Mallol analitza el tema de l'educació portant la situació actual fins a límits extrems. Ens trobem a uns professors incapaços de dirigir i controlar als seus alumnes, els quals han pres el control per la força i no dubten d'utilitzar la força de la violència per aconseguir allò que volen.

La nova proposta de Mallol vol treballar el risc d'una història des de les dues versions dels protagonistes però es troba amb una manera de narrar que peca en cert sentit de repetitiva. Masses escenes curtes i masses transicions que deixen de connectar amb el públic després d'una hora de representació.

Del repartiment, torna a destacar l'Elisabet Vallès amb una força interpretativa bastant superior a la de la resta dels seus companys i Marta Corral que demostra la seva experiència en el camp interpretatiu. La credibilitat de la resta de personatges funciona acompanyada del text, que fluctua depenent de cada escena.

Primaris no és una història de bons contra dolents, perquè la fina línia que separa el bé del mal, no depèn de l'edat dels personatges sinó dels instints que cadascun tingui i de l'educació que hagi rebut. Un espectacle intens al començament però que es perd al buscar l'essència del problema entre un i mil conflictes.

1 comentario:

  1. Ja havíem dit això de repetitiu, però deixa'm dir-te que l'últim paràgraf també el trobo encertat... la història, la intriga, es va desdibuixant!

    ResponderEliminar