LA MÚSICA SEGONA



TEXT: MARGUERITE DURAS
TRADUCCIÓ: MARIA LUCCHETTI
DIRECCIÓ: LURDES BARBA
INTÈRPRETS: ÀUREA MÁRQUEZ i XAVIER RIPOLL
PRODUCCIÓ: TEATRE PONENT
CIRCOL MALDÀ


Estem davant de la radiografia de les cendres, encara sense apagar, d'una parella. Tres anys després es retroben en un vestíbul d'un hotel, aquell que els va unir per sempre. La nuesa de l'espai fa que el text sigui el veritable protagonista. Els personatges són text i silencis, de vegades incrementen el valor del primer, d'altres ajuden a crear una tensió que trasbalsa.

S'han de veure per última vegada i comença la reconstrucció del puzle. Hora i escaig de retrets, de confidències, de paraules. Escassos moviments, no hi ha lloc, tampoc hi calen. El silenci i el text ja parlen per si mateixos, no calen afegir res més. Mirades que fan saltar espurnes, alguna llàgrima mal dissimulada, algun somriure tremolós i distant. Tot molt contingut i dissimulat. No hi ha res que sobri però tampoc cap mancança.

Superbs Àurea Márquez i Xavier Ripoll amb els seus personatges continguts, que han de mantenir el seu cor a ratlla. Tot flueix, però res és desborda. Mantenen l'estira-i-arronsa fins al límits, però sense sobrepassar-lo. Tota la tristesa, la tensió, l'esgotament que pateixen, tot es troba en una justa mesura matemàtica.

Un exercici de teatre en estat pur, on els actors es despullen l'ànima i es converteixen en cossos a favor de la paraula, que fereix, que penetra fins al més profund del ser humà per a no deixar-li indiferent. Simplement, impressionant!

No hay comentarios:

Publicar un comentario