Els Premis Butaca celebren 15 anys



Des de fa uns dies és oberta la votació dels Premis Butaca que aquest any conmemoren els 15 anys des del seu naixement. Durant aquest anys s’han convertit en els guardons de referència dintre del món del teatre i el cinema a Catalunya. Aquests premis van nèixer a l’any 1995 amb l’objectiu de que fossin els espectadors els que poguéssin escollir any rere any als guanyadors. Els Butaca són lliures, no pertanyen a cap institució i la seva votació és pública. A l’any 1995 van votar 150 espectadors i a la darrera votació 8.500.


Els nominats a cada categoria són escollits per una comissió formada per espectadors que s’han compromés a veure al menys 36 muntatges cada temporada i la meitat de la producció catalana de cinema. Aquests espectadors no poden tenir cap mena de relació directa o indirecta amb el món de l’espectacle per així mantenir l’independència.


Des de l’any 2006 la nit de lliurament dels premis és un acte itinerant. A aquesta festa asisteixen una mitjana de 700 persones i més de la meitat pertanyen al món de l’espectacle. La resta de localitats són posades a la venda per al públic en general. Aquest any els guardons s’entregaran a Barcelona el 2 de novembre al Museu Marítim de Barcelona.


Per més informació o per votar en aquesta edició:

http://www.premisbutaca.cat/

No hay comentarios:

Publicar un comentario