PRODUCT



FITXA ARTÍSTICA
TEXT: MARK RAVENHILL
TRADUCCIÓ: CRISTINA GENEBAT
DIRECCIÓ: JULIO MANRIQUE
INTÈRPRETS: DAVID SELVAS, MIREIA AIXALÀ i NORBERT MARTÍNEZ
PRODUCCIÓ: LA TROCA
SALA BECKETT


Després d'un bon inici amb Els Boscos de David Mamet precisament a la mateixa Sala Beckett, Julio Manrique hi torna amb Product avalat per la bona acollida de La forma de les coses la temporada passada al Lliure.

Product pensat com un monòleg, és l'intent d'un productor, David Selvas, de convèncer a una actriu, Mireia Aixalà, de que faci la seva pel·lícula amb l'ajuda del seu ajudant, Norbert Martínez. Durant els vuitanta minuts que dura la funció, el productor explicarà a l'actriu de que tracta el seu projecte, un film d'acció que barreja una tòrrida història d'amor, entre un membre d'Al Qaeda amb una occidental, amb el terrorisme islàmic.

Així de simple i així de complicat al mateix temps. Ravenhill descriu amb una gran ironia, patent durant tota la peça, la dificultat de les relacions entre Orient i Occident.

Julio Manrique ens demostra un cop més el seu mestratge en la direcció d'actors. David Selvas ens ofereix una de les seves millors interpretacions de la seva carrera i resulta totalment convincent i precís en cadascú dels seus gestos. Li acompanyen una Mireia Aixalà prou correcta al difícil paper d'ensenyar molt i dir ben poc i un Norbert Martínez brillant en les seves desmesurades intervencions.

Un gran 'product' que ha tingut poc recorregut en la cartellera barcelonina, com normalment passa amb les apostes, gairebé ningú s'arrisca en va. Esperem tornar-lo a veure ben aviat.

1 comentario:

  1. no estic massa d'acord amb això de "gran" product... em va semblar bastant simple tot plegat, tot i que ells s'ho curren però el text en conjunt es mes aviat fluix... en fins, ja la vaig fer fa uns dies la meva "critica" o comentari de l'obra però segueixo pensant el mateix. Poca cosa.

    ResponderEliminar