UNA CIUTAT BRILLANT



FITXA ARTÍSTICA
TEXT: CONOR MCPHERSON

TRADUCCIÓ: JOAN SELLENT
DIRECCIÓ: JORDI VILÀ
INTÈRPRETS: ANDREU BENITO, JOAN DAUSÀ, CLARA GALÍ, SANTI RICART
PRODUCCIÓ: CENTRE D’ARTS ESCÈNIQUES DE TERRASSA
SALA BECKETT




La soledat, la malaltia del nostre segle i dels segles anteriors marquen ‘Una ciutat brillant’. Aquesta soledat que no troba remei tenyeix tot el muntatge que es converteix en una dolorosa culpabilitat.

John visita al psiquiatra Ian per explicar-li que la seva dona morta se li aparegués, a partir d’aquesta primera intervenció Ricart-Benito, comenta la barreja entre la racional i l’irracionalitat d’una vida, la de John, però també la de l’Ian.

Un text escrit en un llenguatge molt col·loquial, tant al seu original, com la seva traducció al català de Joan Sellent que malgrat que tanta col·loquialitat resulta en certs moments insofrible per a les orelles dels espectadors per l’abús de falques.

El duel Ricart-Benito és una autèntica delícia. Brillen tots dos amb llum pròpia, sense que se’ls pugui fer cap ‘però’ de la seva sòlida actuació.

Una gran direcció de Jordi Vilà que ha aconseguit que els dos protagonistes es repliquen i aconsegueixen una gran química dintre d’una escenografia amb els elements justos per fer-la útil.

No només brilla la ciutat, sinó tot el que l’envolta, sobre tot el memorable duet entre Santi Ricart i Andreu Benito. Tot una delicattessen per als més selectes paladars.

1 comentario:

  1. Ooooh! Quina critica mes xula!

    Em deixes posar-la a la pàgina del Santi un dia d'aquests?

    ResponderEliminar